MenuLogo IPC

IPC versnelt het gebruik van gerecycleerde materialen in haar verpakkingen

IPC versnelt het gebruik van gerecycleerde materialen in haar verpakkingen

IPC versnelt het gebruik van gerecycleerde materialen in haar verpakkingen: onze "Dune" flessen worden nu gemaakt uit 100% gerecycleerd PET!

PET (polyethyleentereftalaat) is één van de meest gebruikte kunststoffen voor het verpakken van voedingsmiddelen (water, vlees, enz.) waardoor het een belangrijke bron van grondstoffen is.

De productie van flessen uit gerecycleerd PET biedt grote voordelen voor het milieu, door het verminderen van afval, uitstoot van broeikasgassen en verbruik van natuurlijke bronnen.

Er moet worden opgemerkt dat het recycleren van PET een veel voorkomende praktijk is om de ecoverantwoordelijke aanpak van dit materiaal te verbeteren en de kringloopeconomie te bevoordelen.

De flessen behouden dezelfde mechanische eigenschappen en hebben een lichtgrijs uiterlijk. Dit wijzigt het product aan de binnenkant niet, aangezien gerecycleerd PET is goedgekeurd voor contact met voedingsmiddelen.

De producten waarvoor deze wijziging van de verpakking gevolgen heeft, zijn onze producten die al in Dune PET-flessen waren verpakt. Wij hebben ervoor gekozen om onze belangrijkste biotechnologische producten te verpakken in gerecycleerd materiaal, zoals KOLORS BIOTECH of TORNADE BIOTECH, en ook de verstuivers van ons BEST-gamma die met een verdunningssysteem worden gecombineerd. Dit laat toe de efficiëntie van de producten te combineren met het verminderen van de verpakkingen.

We werken momenteel aan een lijst van IPC-spuitbussen die gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal en we gaan de bidons van 5 liter vervangen door bag-in-box om de hoeveelheid getransporteerd plastic te verminderen. Bag-in-box is al beschikbaar voor ons olie in bulk OLEOLUB-gamma alsook voor de onderhoudskit voor de biotechnologische fontein CALYPSO PAE.

 

augustus 2023
Chat