MenuLogo IPC

Het maximaliseren van energiebesparingen door optimalisatie van smering

Het maximaliseren van energiebesparingen door optimalisatie van smering

In het huidige kader van toenemende bezorgdheid over klimaatverandering en duurzaamheid, zoeken bedrijven voortdurend naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen. 

Maar ze proberen ook de energie-efficiëntie van industriële operaties te verbeteren, terwijl ze aanzienlijke energiebesparingen realiseren. 

Het eenvoudigste is vaak om te beginnen met "re-lamping", wat betekent dat je oude TL-lampen vervangt door veel zuinigere ledlampen. 

Technici zullen ook praten over dimmers, IE3-motoren en andere complexe en kostbare materiële investeringen. 

Verbazingwekkend genoeg denkt men zelden aan de optimalisatie van smering. 

 

De voordelen van het optimaliseren van de smering 

  

Het optimaliseren van de smering komt naar voren als een essentiële strategie om deze doelstellingen te bereiken, en tegelijkertijd aanzienlijke energiebesparingen te realiseren.

  • Een motor gebruikt 20% van zijn energie om de wrijvingskrachten te overwinnen.  

Het juiste gebruik van hoogwaardige smeermiddelen vermindert de wrijving tussen bewegende oppervlakken, wat de energieverliezen vermindert.

  • Goed onderhouden machines hebben minder energie nodig om efficiënt te werken.  

Een adequate smering fungeert als een beschermende barrière tussen de bewegende onderdelen, waardoor slijtage wordt verminderd en de levensduur van de apparatuur wordt verlengd.  

 

Keuze van milieuvriendelijke smeermiddelen  

 

Door te kiezen voor smeermiddelen uit het IPC-assortiment dragen bedrijven bij aan het verminderen van hun koolstofvoetafdruk, terwijl ze optimale prestaties behouden.

 
Onze 100% synthetische OLEOLUB-oplossingen van de nieuwste generatie zorgen voor een besparing van 5% op alle toepassingen.
 

 

Gamme Oleolub

 

 INNOVATIE

Een volledig assortiment 100% synthetische smeermiddelen, geproduceerd in Frankrijk, 100% NSF H1 en dat uw elektriciteitsrekening verlaagt.  

 

BESCHERMING  

Geen enkel gevaarpictogram, geen MOSH* / MOAH*, levensduur 3 keer langer dan uw gebruikelijke smeermiddelen, minder verversingen, minder milieueffect dankzij unieke verpakking in Bag In Box.  

 

ADVIES

Onze 200 medewerkers staan tot uw beschikking om uw besparingen te demonstreren, te berekenen en samen met u oplossingen op maat te implementeren.  

 

Neem contact met ons op voor een gratis analyse en onmiddellijke besparingen!  

 

*MOSH: Mineral Oil Saturated Hydrocarbons 

*MOAH: Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons

 

januari 2024
Chat